Wat kun je doen aan nekpijn en hoofdpijn? Een massage werkt dubbel!

Iedereen heeft wel eens last van de nek en vaak gaat dit gepaard met hoofdpijn. Het gaat in de meeste gevallen vanzelf weer over, maar het is wel een waarschuwing dat we even tegen de grens hebben geleefd.
grens
Hoe komt het dat je nek- en hoofdpijn hebt? Het heeft bijna altijd te maken met deze grens.
Wanneer we zo nu en dan last hebben van nek- en hoofdpijn kan het er als bovenstaande grafiek uitzien. De zwarte lijn is je gemoedstoestand, de rode lijn is de grens waarbij je pijnklachten ontwikkeld.
Wanneer we chronisch pijn hebben in de nek kan dat betekenen dat de lijn voortdurend boven de rode grens uitkomt.
Hoe dit precies werkt kun je vinden in onderstaand filmpje.

Wanneer stijgt de lijn?

Een drukke periode waarin veel van ons wordt verwacht zorgt ervoor dat de lijn stijgt. En vice versa, zo zie je bijvoorbeeld dat mensen op vakantie tijdelijk geen of sterk verminderde klachten hebben.
Helaas komt het ook vaak voor dat we het helemaal niet zo druk hebben, en toch is er nekpijn! De lijn kan namelijk stijgen door een heel scala aan oorzaken. Enkele voorbeelden zijn: problemen in de familie, in je relatie, op gebied van carriëre, op gebied van gezondheid en noem maar op. Ja, zelfs nekpijn zelf kan ervoor zorgen dat de lijn stijgt.
Als je ziel geen rust heeft

Hoe kom ik van mijn nekpijn en hoofdpijn af?

Op korte termijn kan een gerichte professionele massage helpen om minder pijn te gaan ervaren. De spieren worden losser waardoor de oorzaak van de pijn verdwijnt.
Op lange termijn is het belangrijk om onder de grens te gaan leven. Meestal helpt het al enorm je bewust te worden van de grens. De pijn in je nek is het resultaat van hoe je lijn gister verliep. Dus denk niet te snel ‘dit helpt niet’, maar ga lekker onder de grens leven en ervaar het resultaat in de daaropvolgende dagen.
hoe je je vandaag voelt

Een massage werkt dubbel!?

Massage heeft niet alleen een positief effect op de gespannenheid van de spieren, maar draagt ook bij aan je gemoedstoestand. Je wordt er rustig van en het heeft een onmiddellijk effect op de lijn in je grafiek. Zo zie je dus dat een massage dubbel werkt! Op voorwaarde dat de masseur de juiste anatomische kennis heeft en genoeg ervaring. Het is ook belangrijk dat de masseur zelf rust uitstraalt. Je kan je voorstellen dat je meer tot rust komt wanneer er een chille sfeer hangt dan wanneer de therapeut gestrest overkomt.

Een massage heeft dus invloed op je ziel: hoogte van de lijn in de grafiek.
En een massage heeft ook invloed op je lichaam: De spieren worden losser waardoor de pijn minder wordt.

2 comments

  1. Ik wist niet dat de hoofdmassage bij nekpijn ook kan helpen! Mijn man heeft een constant nekpijn, en we hebben geen idee wat de oorzaak is. We proberen hoofdmassage te nemen, en als het niet helpt, zal ik ervoor zorgen dat hij naar een professionele fysiotherapeut gaat zodra hij wat vrije tijd heeft.

    1. Hoi Kiki, leuk dat je reageert.
      Ik heb het in deze blog echter niet over hoofdmassage gehad.
      Constante nekpijn heeft bijna altijd te maken met gespannen spieren in de nek. Als jullie in staat zijn om in Groningen een afspraak te maken bij mij dan kan ik hem goed helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *