Pay What You Want

Ik krijg regelmatig de vraag: Waarom hanteer je Pay What You Want (PWYW)? Ben je niet bang dat mensen dan gewoon voor gratis massages komen? Of je heel erg onder de maat betalen?
Mijn reactie is dan vaak iets in de trend van: “Laat ze dat maar doen”.
De beslissing om deze betaalmethode te hanteren heb ik destijds met mijn hart gemaakt, maar door jullie vragen ben ik er eens over gaan nadenken. En ik kom erachter dat mijn hart gelijk had!
Waarom PWYW?

1. Iedereen kan komen. Rijk en arm
Dat vind ik erg belangrijk omdat ik ieder mensenleven even waardevol vind en het mij te doen is om mensen te helpen. Natuurlijk wil ik ook een leuke boterham verdienen, wie wil dat niet? Maar ik wil dat nooit en te nimmer belangrijker gaan vinden dan het helpen van mensen. Of de één voor laten gaan omdat die meer geld heeft. Dit is precies wat er mis is in de farmaceutische wereld.

2. Het creëert vertrouwen
Je helpt zonder dat je weet of je er wel iets redelijks voor terug krijgt. Hiermee zet je een stap richting de ander. Je laat zien: het is mij echt om jou te doen, zelfs al lijd ik er onder.
Hierdoor is het makkelijker voor de cliënt om de behandelaar wat meer te vertrouwen. In de wetenschap worden veel uitspraken gedaan over het belang van een vertrouwensband tussen patiënt en dokter. Waar ze het allemaal over eens zijn is dat het erg belangrijk is voor de resultaten.

3. Massage wordt gezien als een luxe product
Ik ben niet de standaard masseur zoals je die tegen zal komen. Als je wat meer van mij hebt gelezen dan kom je erachter dat ik meer in de zorgsector zit dan in de wellness sector. Daarom wil ik hiermee dit taboe, dat massage een luxe product is, proberen te breken. Massages zijn betaalbaar.

4. Het is leuk, nieuw en spannend
Noem me maar een idealist, maar ik wil de wereld een betere plek maken. Een wereld waar mensen elkaar kunnen vertrouwen. Dit is iets kwetsbaars en er zullen vast mensen zijn die hier misbruik van maken. Maar is dat niet de ideale gelegenheid om een mensenhart te veranderen? Als je iemand liefde kan tonen die het niet verdiend? Een betere wereld begint in de harten van haar bewoners.

3 comments

  1. Dank je wel Ruben!
    Trots op mijn neef!!

  2. Mooie instelling!

  3. Goed bezig Ruben, spreekt me erg aan!

Comments are closed.