Chronische Pijn Massage


Waarom je moet kiezen voor Massage Homminga? Een massage bij ons is anders. Wij geloven dat pijn ontstaat door spierspanning, wat op zijn beurt veroorzaakt wordt door mentale druk. Dankzij onze fysiotherapeutische expertise zijn wij in staat beide succesvol te behandelen. Door deze doelgerichte aanpak kun jij snel weer pijnvrij verder!

Massage bij Chronische Pijn

Chronische pijn is mega vervelend. En dat is een understatement. In Nederland kampt zo’n 10-15% van de bevolking met chronische pijn. Dit zijn heel veel mensen die dagelijks lijden. Vaak is pijn al zo lang in iemands leven dat dit als normaal gezien wordt. Dan is het lastig om hoop te koesteren dat het ooit nog beter zou worden. Alleen medicatie kan het leven dan nog draaglijk maken.
Tijd om er wat aan te doen! Er is namelijk wat aan chronische pijn te doen! Zelfs in het geval van ouderdrom en ongeneeslijke ziekten is er vaak een vermindering in klachten te bewerkstelligen.

Wat is er aan chronische pijn te doen?

We kunnen niet een effectieve oplossing bieden als we geen duidelijk beeld hebben van de oorzaak van de chronische pijn. De oorzaak van lichamelijke pijn kan natuurlijk breed uiteenlopend zijn. Soms is de pijn afkomstig uit een aandoening die reeds behandeld wordt of waar medisch gezien niets meer aan gedaan kan worden. Maar bijna altijd is de wortel van chronische pijn een lichaam dat volledig gespannen is.  In beide gevallen, zowel bij een aandoening als bij een gespannen lichaam, is er verbetering te bereiken door middel van een juist gekozen behandeltraject.

Meisje met chronische pijn

Wat houdt deze behandeling in?

Bij een Massage chronische pijn geven we extra aandacht aan het afmeten van de intensiteit van de massage. We willen namelijk voorkomen dat je door de behandeling nóg meer pijn gaat ervaren. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Afhankelijk van hoe je je voelt na de behandeling zetten we in op een juiste intensiteit. We behandelen over het algemeen de wat grotere spiergroepen omdat deze vaak net wat meer kunnen hebben dan de kleinere spieren. Dat maakt de kans op teveel napijn kleiner.
We gaan ook met je in gesprek over de oorsprong van je klachten. Veel mensen komen bij ons omdat hier herstel plaatsvindt dat ergens anders niet mogelijk bleek. We geven je inzichten waardoor je snapt hoe de pijn tot stand komt en dit vervolgens ook zelf kunt tegengaan.

Waarom zou je voor ons kiezen?