Massage algeheel

Massage algeheel

Volledige rust voor je lichaam

Veel mensen hebben het nut van een massage al ervaren. Niet alleen voor het welzijn van hun lichaam, maar ook voor het welzijn van hun ziel. Bij een massage algeheel komen we gedurende de behandeling bij ieder lichaamsdeel langs (afgezien van geslachtsdelen). Dit geeft een volledige rust voor je lichaam. Je ontdekt dat je na de massage meer rust hebt op plekken waar je niet eens wist dat je onrustig was. Denk bijvoorbeeld aan je kuiten of je onderarmen. Je voelt je nadien meer ontspannen en hebt het gevoel je leven weer aan te kunnen, of je staat er gewoon nóg positiever in. Je kan het ook beschouwen als een soort APK voor je lichaam. Een eventuele volgende behandeling zou dan gericht kunnen zijn op dat gebied waar nu de meeste spierspanning bleek te zitten.

Stimuleer je lichaam

De algehele bloedcirculatie wordt sterker. Als het goed zit met de doorbloeding van je lichaam is dat zeer bevordelijk voor je gezondheid en je energie level. Een massage algeheel verlaagt je hartslag, bloeddruk en het stresshormoon. Afvalstoffen worden afgevoerd en je voelt je beweeglijker.

Bewustwording

Door deze massage raak je je weer even bewust van al je verschillende lichaamsdelen. Wanneer je je niet bewust bent van lichaamsdelen is de kans groot dat deze volledig onderhevig zijn aan je stemming. Wanneer je je niet bewust bent van je onderbenen kan het zijn dat je tijdens een zittende drukke werkdag de hele dag je kuitspieren aanspant. Hetzelfde geldt voor de bilspieren, deze span je zomaar aan, zonder dat je het door hebt. De spieren rusten tijdens het aanspannen niet uit, krijgen daardoor te weinig bloed en raken overspannen. Bewustwording kan dit voorkomen. Je zou het lichamelijke mindfulness kunnen noemen.

Sluit Menu