Ontspanningsmassage


Waarom je moet kiezen voor Massage Homminga? Een massage bij ons is anders. Wij geloven dat pijn ontstaat door spierspanning, wat op zijn beurt veroorzaakt wordt door mentale druk. Dankzij onze fysiotherapeutische expertise zijn wij in staat beide succesvol te behandelen. Door deze doelgerichte aanpak kun jij snel weer pijnvrij verder!

Ontspanningsmassage

De nadruk ligt bij een ontspanningsmassage minder op het losmaken van de spieren en meer op het ontspannende aspect van de massage. Rust staat centraal. Wanneer je geen lichamelijke klachten hebt en toch gemasseerd wilt worden is dit een goede keuze. De massage wordt gegeven met aandacht en warmte, even helemaal tot jezelf komen en alles los te laten. Een ontspanningsmassage heeft meer nut dan slechts het fysieke, het is ook voor je innerlijke mens.

Veel pijn?

Ook bij veel pijn, bijvoorbeeld in de lage rug of in de nek, is dit een goede optie om mee te beginnen. We willen de pijn niet teveel opwekken, want dit zorgt juist weer voor meer spanning, en daarmee weer meer pijn. Het lichaam spant namelijk automatisch de spieren aan wanneer jij pijn voelt. Door je hier bewust van te worden kun je de pijn trouwens al sterk verminderen. Deze ontspanningsmassage helpt om te herstellen, opnieuw op te laden, stress te verminderen en om weer vol energie je dagelijkse bezigheden op te pakken.

Meer pijn = meer effect?

Vaak wordt gedacht dat een massage pas nut heeft als je het “goed voelt”. Natuurlijk worden dan de weefsels die het meest vast zitten goed losgemaakt en dat heeft een goed effect. Maar ook een ontspanningsmassage waarbij je het niet “goed voelt” heeft veel effect.
Bij een “harde” massage worden de spieren wel goed losgemaakt, maar is het ontspannende aspect minder. Bij een “zachte” massage worden de spieren minder goed losgemaakt, maar is het ontspannende aspect enorm!
Wanneer de spieren ontspannen zijn kan het bloed er beter doorheen stromen en het bloed geeft herstel in de spieren. Zo kan een ontspanningsmassage soms beter helpen dan een triggerpoint behandeling.

Massage olie

Olie is ideaal voor een ontspanningsmassage. De olie zorgt ervoor dat de behandelaar niet teveel de diepte van het spierweefsel in kan gaan omdat de vingers dan wegglijden. De olie zorgt er ook voor dat strijkingen mogelijk zijn. Vooral voor de lange rugspieren die zich langs de wervelkolom bevinden is dit een effectieve techniek.
De olie die we in deze praktijk gebruiken is Chemodol. Het is een veel gebruikte olie voor massage in de fysiotherapie. Het is een geschikte olie voor professioneel gebruik wat betreft de neutrale geur, resorptie (opname in de huid) en gebruikszuinigheid.

Fybromyalgie

Pijn is “gewoon” voor mensen met Fybromyalgie. Een ontspanningsmassage kan hier verlichting in aanbrengen. Hebben ze Fybromyalgie bij jou geconstateerd of heb je soortgelijke symptomen, dan kun je veel baat hebben bij een ontspanningsmassage.

Soms is het niet perse de pijn, maar vooral vermoeidheid van het lichaam. Bijvoorbeeld zwaar aanvoelende benen of een zwaar aanvoelend hoofd. Dit is erg vervelend. Je leven wordt er sterk door beïnvloedt omdat je je constant min voelt. Een ontspanningsmassage geeft energie!

Waarom zou je voor ons kiezen?