Sportmassage

Sportmassage

De functie van een sportmassage is niet alleen herstel, maar ook preventie en zelfs goed voor het verbeteren van prestaties.

Een sporter kent zijn/haar lichaam vaak beter dan een niet-sporter. Kom daarom vooral ook zelf met je wensen waar en hoe je gemasseerd wilt worden. Heb je geen idee, maar wel spierpijn? Dan gaan wij aan de slag om jou zo goed mogelijk te helpen. Bij een sportmassage is het belangrijk te weten wat voor sport je beoefend en met wat voor intensiteit. De massagepraktijk heeft een achtergrond in de fysiotherapie en in meerdere takken van sport. We kunnen daarom goed met je meedenken welke spieren dan vooral behandeld moeten worden. Een tennisser zou bijvoorbeeld meer baat hebben bij een massage van de schoudergordelspieren dan een hardloper. Maar beiden kunnen veel baat hebben bij een massage van de kuitspieren.

Wat is een sportmassage?

Een spier waar meer van wordt gevraagd heeft ook des te meer een goede doorbloeding nodig zodat de spier gevoed en verzorgd wordt. De massage wordt afgestemd op de klachten die er op het moment zijn en eventueel de spiergroepen die bij desbetreffende sport veel belast worden.

Wanneer heb ik een sportmassage nodig?

Een sportmassage kan verschillende doelen hebben. Zo kan de massage zijn bedoeld om de prestaties te verbeteren of om juist het herstel te bevorderen. Bij blessures is massage bijvoorbeeld ook zeer bevorderend voor herstel. De spieren rondom het beschadigde weefsel verkrampen vaak en zorgen voor een vermindering van bloedtoevoer naar het beschadigde weefsel. Als deze spieren ontspannen gehouden worden zal er een beter en sneller herstel plaatsvinden.

Wat levert het op?

Sportmassage levert net als andere massages een goede doorbloeding op. Daarnaast werkt het mentaal ontspannend. Je slaapt beter en je hebt meer rust. Een mooie uitspraak van de bekende wielrenner Joop Zoetemelk: “De Tour de France win je in bed”.

Sluit Menu