Sportmassage


Waarom je moet kiezen voor Massage Homminga? Een massage bij ons is anders. Wij geloven dat pijn ontstaat door spierspanning, wat op zijn beurt veroorzaakt wordt door mentale druk. Dankzij onze fysiotherapeutische expertise zijn wij in staat beide succesvol te behandelen. Door deze doelgerichte aanpak kun jij snel weer pijnvrij verder!

Sportmassage

De functie van een sportmassage is niet alleen herstel, maar ook preventie en zelfs het verbeteren van prestaties. Heb je ook wel eens het gevoel dat je langzamer herstelt dan je sportmaatjes? Of wil je optimaal herstellen van een blessure? Of wil je je PR verbeteren? Kies dan voor deze behandeling.

Wat is een sportmassage?

Het is een wat steviger massage gericht op sporters. We behandelen met name de spiergroepen die bij jouw sport horen. Met een achtergrond in de fysiotherapie en ervaring met vele sporten weet ik die spieren moeiteloos te vinden. Ik pas de behandeling aan op jouw persoonlijke situatie en sportactiviteiten.

Massage kuiten

Wanneer heb ik een sportmassage nodig?

Een sportmassage kan verschillende doelen hebben. Herstel, preventie en verbeteren van prestaties.
– Bij een blessure kan een massage tot veel nut zijn. De spieren rondom het beschadigde weefsel verkrampen en zorgen voor een vermindering van bloedtoevoer naar het beschadigde weefsel. Wanneer deze spieren d.m.v. massage ontspannen zal er sneller herstel plaatsvinden.
– Een regelmatige massagebehandeling ter preventie is heel verstandig. Zie het als een check-up en een reset van de spierspanning.
–  Bovendien kan een sportmassage prestaties verbeteren. Een ontspannen, goed doorbloede spier kan nou eenmaal meer kracht zetten.

Meer rust = beter presteren

Een sportmassage levert net als andere massages een goede doorbloeding op. Daarnaast werkt het mentaal ontspannend. Je slaapt beter en je hebt meer rust. Een mooie uitspraak van de bekende wielrenner Joop Zoetemelk: “De Tour de France win je in bed”. We kunnen allemaal hard fietsen, maar degene die de spieren het best tot rust kan laten komen herstelt het snelst. Het gaat dus niet alleen om de kwantiteit, maar juist om de kwaliteit van rust. Door jarenlange ervaring met zowel sporters als niet sporters kan ik je ook coachend ondersteunen in het verhogen van je kwaliteit van rust.

Waarom zou je voor ons kiezen?