Zwangerschapsmassage


Waarom je moet kiezen voor Massage Homminga? Een massage bij ons is anders. Wij geloven dat pijn ontstaat door spierspanning, wat op zijn beurt veroorzaakt wordt door mentale druk. Dankzij onze fysiotherapeutische expertise zijn wij in staat beide succesvol te behandelen. Door deze doelgerichte aanpak kun jij snel weer pijnvrij verder!

Zwangerschapsmassage

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd, wat een geweldig nieuws! Een wonder! Wanneer je zwanger bent kan dat helaas ook ongemakken en pijn met zich mee brengen. Deze pijn zien we met name terug in de bekkenregio; pijn in de billen, in de onderrug, in de onderbuik, in de liezen en in de bovenbenen. Een zwangerschapsmassage is erg effectief in het verlichten en onder controle brengen van de klachten. Wanneer je na de behandeling verlichting van klachten ondervindt wordt het voor jou ook duidelijk dat je klachten uit de spieren komen. Dat geeft vaak al veel rust, dat er niet per se iets mis is met je lichaam. De oplossing voor spierklachten is ontspanning. Je mag echt gaan relaxen, voor je laten zorgen en dingen doen waar je blij van wordt. Je bent het waard om gediend te worden, met name in deze periode.

De pijn is meestal afkomstig uit gespannen spieren. Er gebeurt een hoop met je lijf, en je weet niet hoe de bevalling gaat zijn. Angst en onzekerheid zijn belangrijke factoren in het ontstaan van gespannen spieren. Wij hebben werkervaring in de bekkenfysiotherapie en kunnen je daarom kundig helpen. Na de bevalling kunnen de klachten blijven of juist dan pas ontstaan. Ook na de bevalling helpen we je graag. Richting pijnvrij!

Directe verlichting

Een zwangerschap is een unieke tijd maar ook een periode waarin er emotioneel en fysiek veel met je gebeurd. Je kan je naast de blijdschap van het komende kindje ook zorgen maken over de bevalling. Er kunnen ook zorgen of angst zijn over de tijd wanneer het kindje er is. Deze zorgen en angsten zorgen in je lichaam voor spanning en onrust. Een massage kan hierin veel voor je betekenen. Het geeft je rust in lichaam en ziel.

Als je helemaal geen klachten hebt kan een zwangerschapsmassage toch goed zijn om je te helpen beter te ontspannen richting het moment van de bevalling.

Positieve effecten

  • Kalmerend voor lichaam en ziel
  • Ontspannen van spieren
  • Minder last van harde buik
  • Beter slapen
  • Verbeterde bloedcirculatie
  • Minder vocht in de benen
  • Het vergroten van het lichaamsbewustzijn
  • Beter ontspannen tijdens de bevalling

In de kraamtijd en de periode daarna

Een zwangerschapsmassage is ook zeker aan te raden in de kraamtijd en de periode daarna. Deze massage helpt je ook te herstellen van de lichamelijke prestatie die je hebt geleverd. De pijnlijke spieren kunnen door de massage ontspannen en je komt ook mentaal tot rust. Sommige vrouwen hebben tot een jaar na de bevalling last van klachten zoals; vermoeidheid, hoofdpijn en rugpijn. Zwangerschapsmassage kan deze klachten op een weldadige manier verlichten.

Waarom zou je voor ons kiezen?