Chronische rugpijn

Chronische rugpijn is een kwaal waar ontzettend veel mensen last van hebben. Door de jaren heen zien wij veel mensen met deze klacht en wil ik je graag iets bijzonders vertellen over de oorzaak en daarbij passende oplossing. Iets revolutionairs, iets wat wellicht te simpel zal klinken om serieus te nemen. Maar wat wel fantastische resultaten oplevert!

Wat is chronische rugpijn?

Chronische rugpijn is natuurlijk een algemene term, want de rug is een groot lichaamsdeel. Zit de pijn in de bovenrug, onderrug, er wat tussenin of in de flank? Dat maakt voor dit verhaal niet veel uit. Chronische rugpijn wordt in bijna alle gevallen namelijk veroorzaakt door spierspanning. Of die spieren nou in de onderrug of de bovenrug zitten, de essentie van de behandeling blijft hetzelfde.

chronische rugpijn

Wat is de oorzaak?

Er zit een spier vast en dat kan vaak heel ernstig voelen. Een pijn waardoor je niet meer kan opstaan uit de stoel. Maar ook het zeurende gevoel dat altijd aanwezig is of steeds weer de kop op steekt. Als leek kun je al snel denken dat er iets goed mis is met je rug, helemaal wanneer de therapeut/dokter geen duidelijk aanwijsbare reden kan geven.

Men komt bij ons met allerlei diagnoses zoals aspecifieke rugpijn, fibromyalgie, artrose/slijtage, scoliose, slechte houding, scheve wervel of te slappe spieren. En zelfs met de diagnose hernia, een bedrukte zenuw door het uitstulpsel van een kapotte tussenwervelschijf. We zien echter keer op keer dat de pijn, scherpe of zeurende, simpelweg veroorzaakt wordt door een gespannen spier.

Natuurlijk kan het zijn dat er wat anders dan spierspanning aan de hand is maar dat is vrij zeldzaam. Als de ‘bekende pijn’ niet te vinden is in een spier, dan sturen wij je ook door naar een neuroloog of orthopeed. Dit komt zelden voor.

En de oplossing?

Nadat is geconstateerd dat er daadwerkelijk een spier of spieren de pijn veroorzaken is het zaak deze te laten behandelen zodat de spierspanning er uit gaat. Zelfs na de eerste behandeling is er dan vaak al een merkbare verbetering.

En hoe kun je blijvend de spieren los houden zodat de rugpijn niet terugkomt? Dan moet je er achter komen waarom de spieren zo gespannen zijn geraakt. Vaak heeft dit te maken met hoe we in het leven staan of hebben gestaan in de tijd dat de rugpijn ontstond. En dan bedoel ik niet onze fysieke houding, maar de mentale. Spierspanning ontstaat door overbelasting van de spieren wat weer op zijn beurt ontstaat door een gebrek aan rust en vrede in ons leven. We spannen dan de spieren onbewust veel aan, waardoor ze overbelast raken en dus gespannen.
Ook hier helpen we je bij. Het is niet iets zwaars, maar wel even omdenken soms.

Hier kun je lezen over hoe spieren pijn kunnen veroorzaken: https://massagehomminga.nl/waar-komt-de-pijn-vandaan/

Of deze als je meer wil weten over hoe gebrek aan mentale rust ervoor kan zorgen dat spieren gespannen raken: https://massagehomminga.nl/holistische-massage/

Of maak via onderstaande button meteen een afspraak om je te laten helpen!