De Homminga Methode

De Homminga Methode

Massage Homminga maakt plaats voor een nieuwe praktijknaam: TAPA – The Anti Pain Army. Dezelfde behandelwijze, maar dan verder ontwikkeld. Lees hier het verhaal en bekijk meteen de nieuwe website.

Als je ergens last van hebt wil je daar gewoon van af! Hoe je ervan af komt maakt je minder uit, met name als je er al langer mee zit. Vanuit deze vraag is de Homminga methode geboren. De methode kenmerkt zich in eenvoud. Gewoon simpel de lichamelijke klacht weghalen. Het is vaak helemaal niet zo ingewikkeld als men doet voorkomen. Daarnaast hebben we ook onze geheimen hoe de klachten weg blijven. Daar zul je dadelijk meer over lezen.

Al onze therapeuten behandelen volgens deze methode en zijn dus na hun vooropleiding fysiotherapie ook intern opgeleid om volgens deze methode te werken.

Mocht je twijfelen over de werking van de methode, check dan eerst de reviews die we kregen.

De Homminga methode in het kort

In tegenstelling tot wat veel therapeuten en zelfs artsen zeggen komt de pijn vrijwel altijd door spierspanningen in het lichaam. Zelfs wanneer er bijvoorbeeld op röntgenfoto’s artrose(slijtage) te zien is. Deze spierspanning los je niet op door de spier te trainen, maar door deze te laten behandelen. Dit kunnen wij voor je doen. 

1. De juiste spieren

De juiste spieren weten wij te lokaliseren door een goede kennis van de anatomie en jarenlange ervaring.

2. Effectieve intensiteit

Vervolgens weten wij deze met een geschikte intensiteit te behandelen zodat er daadwerkelijk iets gebeurt met de spier, maar dat je er qua napijn niet ’s nachts nog wakker van ligt.

3. Instructie ter preventie

Als laatste informeren we jou hoe en waarom de spieren eigenlijk gespannen zijn geraakt. En hoe je dit in de toekomst kan voorkomen. De oplossing is niet zwaar. Je hoeft niet je houding (of zelfs je leven) te beteren. De oplossing is licht. Je moet even omdenken en wij helpen je daar bij.

De Homminga methode is succesvol in het behandelen van pijnklachten door deze drie elementen.

(4). Soms komen pijnklachten niet voort uit spierspanningen. Dat kan, maar het komt verrassend weinig voor. In dat geval komen wij er snel achter en zullen we je niet verder behandelen.

1. De juiste spieren

Al onze therapeuten hebben in hun vooropleiding fysiotherapie een accurate kennis van de anatomie opgedaan. Daardoor weten ze waar de spieren lopen, in welke richting ze lopen en waar ze vast zitten aan het skelet. Combineer dit met jarenlange ervaring en de therapeut weet letterlijk de vinger op de zere plek te leggen. Vaak hebben we aan een half woord al genoeg en hoef je alleen maar te wijzen in de globale regio waar de pijn zich bevindt.

2. Effectieve intensiteit

We horen vaak van onze cliënten dat ze eerder massages hebben ondergaan, maar dat onze behandeling heel anders aanvoelt. We weten namelijk niet alleen de juiste spieren te vinden, maar ze ook met de juiste intensiteit te behandelen zodat er daadwerkelijk iets verandert in de spier. Hiervoor maken we ook gebruik van tools als de Theragun en massagehoutjes.

We maken een inschatting op basis van je verhaal en je overkomen hoe intensief we behandelen. Het kan zijn dat je spierpijn hebt na de behandeling, dat is een goed teken. De spieren komen los. Gebrek aan spierpijn hoeft trouwens niet te betekenen dat er niets is gebeurt. Bij een vervolgbehandeling maken we gebruik van jouw feedback zodat we nog beter een effectieve intensiteit kunnen kiezen.

In principe is steviger altijd beter, immers dan komen de spieren beter los. Het enige nadeel is de voorheen genoemde napijn. Als deze te heftig is kan het zijn dat je als cliënt door deze pijn toch weer wat gespannen wordt in de periode die volgt op de behandeling. Dat is heel begrijpelijk. Helemaal als je nog niet helemaal overtuigd bent dat “het maar spieren zijn”. De tip is dan: doe rustig aan en beweeg vooral dóór de pijn heen. Doe dit ‘dóór de pijn heen bewegen’ alleen wanneer wij de betreffende pijn hebben gediagnosticeerd als zijnde spieren die pijnlijk zijn.

3. Instructie ter preventie

Dit onderdeel van de Homminga methode is ervoor om je te helpen niet opnieuw last te krijgen van dezelfde spierspanning. We informeren en instrueren hoe je met je lijf om zou moeten gaan en waarom het fout is gegaan in het verleden. Dit klinkt misschien alsof je een preek over je heen krijgt en daarna je leven moet beteren. Gelukkig is het alles behalve dat. 🙂 We helpen je de ontspanning te vinden en deze (ironisch genoeg) vast te houden. Het is niet iets zwaars, maar het is soms even omdenken. Het is namelijk je denken waar de spanning meestal wordt geboren. 
En soms is het een sullige houdingsgewoonte, bijvoorbeeld een kleiner persoon die altijd op te hoge stoelen zit, daardoor alleen met de tenen op de grond komt. De kuitspier wordt dan voortdurend aangespannen en raakt overbelast en gespannen.
Hoe dan ook. Jij hebt pijn en we fix it for you!