Particuliere praktijk


Waarom je moet kiezen voor Massage Homminga? Een massage bij ons is anders. Wij geloven dat pijn ontstaat door spierspanning, wat op zijn beurt veroorzaakt wordt door mentale druk. Dankzij onze fysiotherapeutische expertise zijn wij in staat beide succesvol te behandelen. Door deze doelgerichte aanpak kun jij snel weer pijnvrij verder!

Kosten behandeltraject

Als fysiotherapeut heb ik samengewerkt met de zorgverzekeraar. De duur van een gemiddeld behandeltraject was meestal een aantal maanden waarbij de cliënt vaak meerdere keren in de week behandeld werd. Het kostenplaatje hiervan liep dan ook aardig op. Het is dan maar goed dat de cliënt verzekerd is.

Bij de massagepraktijk komt het niet vaak voor dat men meer dan 10 behandelingen nodig heeft om van de klachten af te komen of om deze sterk te reduceren. De kosten hiervan zou je dan kunnen vergelijken met andere dienstverleners zoals schilders, loodgieters en noem maar op. Relativerend zou je kunnen zeggen: een defecte vaatwasser kost meer dan een “defect” lichaam. En dat is gek, want een functionerend lichaam heeft toch veel meer waarde?

We zijn niet gewend te betalen voor herstel van ons lichaam. Dus ik snap heel goed dat dit voor bepaalde mensen een no-go is. Maar als puntje bij paaltje komt is de beste investering die je kunt doen een investering in jezelf.

Dan is er nog de kwestie van de huidige staat van de relatie tussen zorgverzekeraar en behandelaar. Het wantrouwen van de verzekeraar richting de behandelaar lijkt ieder jaar te groeien. Behandelaars moeten aan steeds meer documentatie voorwaarden voldoen om de behandelingen vergoed te krijgen. Het alternatief is dat de behandelingen niet meer vergoed worden en veel klandizie verloren gaat. Deze documentatie, of eigenlijk bewijsvoering, kost een hoop tijd en energie die ook ingezet kan worden om de kwaliteit van zorg te optimaliseren.

Concluderend, de zorgverzekeraar is een nuttige tussenpartij bij dure medicatie, hoog oplopend aantal behandelingen of prijzige operaties. Maar in het geval van deze massagepraktijk is de zorgverzekeraar een overbodige partij.