Particuliere praktijk

Ik krijg vaak de vraag waarom de behandelingen niet vergoed worden. Hierbij mijn gedachtegoed er over.

Zorgaanbieder de dupe

Als fysiotherapeut heb ik samengewerkt met de zorgverzekeraar. Als consument kan het fijn zijn dat je verzekerd bent als je het onverhoopt nodig hebt. Voor de zorgaanbieder is het een ander verhaal. De zorgverzekeraar trekt steeds meer aan de touwtjes. Alles moet meetbaar gemaakt worden, en zorgaanbieders werken zich een slag in de rondte om er aan te kunnen voldoen. Het vertrouwen van zorgverzekeraar richting zorgaanbieder is ver te zoeken. Door dit gebrek aan vertrouwen moet de zorgaanbieder ontzettend (echt ontzettend) veel informatie doorspelen om te bewijzen dat dit wel echt vergoed mag worden.

De zorgverzekeraar is een partij die teveel macht gekregen heeft en die deze macht misbruikt. De zorgaanbieders moeten aan de eisen voldoen om hun klanten te behouden en daarbij ook nog de kwaliteit van zorg handhaven. Daar gaat het momenteel helemaal mis. Zorgaanbieders zijn vaak zorgende types, die laten de kwaliteit van zorg niet zomaar dalen. Ze geven teveel om het welzijn van hun patiënten. Ze gaan over zichzelf heenlopen door de hoge eisen. Aan de ene kant de eisen van de zorgverzekeraar en aan de andere kant hun eigen hoge eisen om hun werk goed te doen. Wat je vaak ziet is dat het persoonlijke leven van de zorgaanbieder er onder lijdt.

Dit maakt zorgaanbieders kapot. Dit klopt niet. Ik sta daar tegen op. Ik wil bewijzen dat je ook een particuliere praktijk kan hebben zonder de invloed van deze tussenpartij. Zodoende bescherm ik mezelf ook tegen dit alles en kan ik in alle ontspannenheid mensen helpen. Want daar gaat het toch eigenlijk om? En een schilder die je huis schildert kost ook geld.

Sluit Menu