Visie


Waarom je moet kiezen voor Massage Homminga? Een massage bij ons is anders. Wij geloven dat pijn ontstaat door spierspanning, wat op zijn beurt veroorzaakt wordt door mentale druk. Dankzij onze fysiotherapeutische expertise zijn wij in staat beide succesvol te behandelen. Door deze doelgerichte aanpak kun jij snel weer pijnvrij verder

Welkom

Mijn naam is Ruben, ik ben eigenaar van Massage Homminga. Als fysiotherapeut heb ik mensen behandeld met de meest uiteenlopende klachtenpatronen. Van patiënten met een geamputeerd been tot patiënten die af en toe last van de rug hebben. Na verloop van tijd begon mij iets op te vallen. Iets wat ik nu ontzettend belangrijk ben gaan vinden omdat het fantastische resultaten geeft.

Profielfoto

Niet tevreden met de status quo

Vaak was ik niet tevreden met de resultaten die ik behaalde. Ik had sterk het gevoel dat de patiënten die bij mij herstelden van hun klachten ook zonder mij wel zouden herstellen. Ik hielp ze er alleen bij, wat natuurlijk ook niet verkeerd is. Maar ik wilde meer. De patiënten die niet herstelden, kon ik namelijk maar amper helpen. Ik was niet een slechte fysiotherapeut, maar wel een realistische.

Ze lag op haar buik, een dame van een jaar of 60, en ik behandelde haar rug toen ze begon te vertellen. Een aantal maanden terug is er iemand vermoord bij hun in het dorp. Sindsdien kijkt ze meer om zich heen en is ze angstig. Terwijl ze aan het praten was wilde ik haar onderbreken, want haar rug was zo ontzettend gespannen dat ik mijn behandeling niet kon voortzetten. Uit beleefdheid liet ik haar uitpraten en daarna kon de behandeling worden voortgezet.

De spieren spannen aan door een emotie?

Mede door deze gebeurtenis ben ik gaan nadenken over dit fenomeen. De spieren spannen aan door een emotie? Zou het kunnen dat deze vrouw haar spieren de hele dag een beetje aanspant? Kan het zijn dat de spieren hierdoor overbelast zijn? Zou dit de simpele oorzaak van haar rugpijn kunnen zijn?

Toen ik op deze manier begon te denken zag ik ineens een toename in herstel bij AL mijn patiënten. Want ik maakte simpelweg de spieren los waar men last van had. Ik hield op met de standaard fysiotherapeutische behandelingen. Ik hield op met oefeningen, met gewrichtsmobilisaties en met houdingscorrecties. De resultaten werden niet slechter, ze werden eerder beter, veel veel beter.

Langzamerhand kwam ik er achter dat ik eigenlijk niet meer binnen de fysiotherapie paste. Ik was een masseur en soort van psycholoog geworden. Therapeutische massage, zo zou je het kunnen noemen. Maar dat klinkt weer zo zwaar. Want vaak maken we gewoon een ontspannen praatje om het één en ander aan het oppervlak te krijgen.

gloeilamp

Visie

Zonder enige kennis van bedrijfsvoering begon ik mijn eigen bedrijf en noemde het Massage Homminga. De visie ontwikkelt voortdurend, momenteel zou ik ‘m zo omschrijven:

Jij hebt pijn! De oorzaak is vrijwel altijd een gespannen spier. Wij maken de spier in kwestie los en jij kan pijnvrij verder. Meestal blijft het hierbij.

Keren de klachten almaar terug?
Dan doe je teveel of is er te weinig rust/vrede in je leven. Vaak een combinatie van beiden waarbij het gebrek aan innerlijke rust de boventoon voert. Wij helpen je deze rust te vinden. Dat is niet iets zwaars, maar je moet er even voor omdenken.


Hoe kan gebrek aan rust pijn geven in het lichaam?
Onrust komt vaak doordat we heel hard aan het werk zijn om een versie van onszelf te worden die we graag willen zijn en/of vinden dat we moeten zijn. Een versie van onszelf die voldoet. We beroven onze energiebankrekening dag in dag uit en staan voortdurend in het rood. Het lichaam uit dit harde (innerlijke) werken door een hoge zenuwactiviteit die de spieren onbewust en niet-functioneel dag en nacht licht laat aanspannen. Door dit overmatig gebruik van de spieren raken de spieren simpelweg gespannen. Deze spierspanning geeft ons vervolgens het pijnsignaal waar we last van hebben.

Welke diagnose is er bij jou gesteld?
De pijn kan soms al tientallen jaren aanwezig zijn. En met een verkeerde diagnose kun je er zo je leven lang last van hebben terwijl één behandeling je al die hemelse opluchting kan geven. Dit is althans hoe onze klanten het vaak omschrijven. “Niemand in het ziekenhuis wist waar mijn nekpijn vandaan kwam”. Hoorde ik laatst een oude man zeggen. “Ze gooiden het op artrose, en foto’s bevestigden dit”. Na twee keer de nekspieren losgemaakt te hebben is de nekpijn, die er al zo’n tien jaar was, zo goed als over.

Antwoord op de meest gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij, neem gerust contact op.

Ik heb al jarenlang pijn. Ik ben al bij twintig behandelaars geweest, kan hier nog wat aan gedaan worden?

Ja! Geef niet op. De pijn kan soms al zo lang aanwezig zijn dat het als ‘gewoon’ voelt. Het is echter alles behalve gewoon. Het is goed mogelijk hier verbetering in te gaan zien. Je bent niet de eerste. Lees op de homepage of in google reviews de verhalen van anderen.

Ik heb een aandoening waar niks meer aan gedaan kan worden, kun je dan wel wat voor mij doen?

Medisch gezien zijn veel aandoeningen inderdaad niet te genezen. Toch kan er naast deze aandoening sprake zijn van spierspanning waar we dan wel weer heel veel mee kunnen. Vaak worden alle symptomen gelinkt aan de aandoening, maar juist wanneer je een aandoening hebt, heb je een goede reden om spierspanning te ontwikkelen.

Ik weet dat mijn pijn uit stress voortkomt, maar ik ben nou eenmaal gestrest en heb alles al geprobeerd om anders te worden. Is er nog hoop voor mij?

Ik begrijp dat je moedeloos kan worden als je al eerder hebt geprobeerd uit die put te komen. Waarom zou het dan nu wel werken? Als je hiermee zit, dan wil ik je de volgende vraag stellen: Je hebt al geprobeerd te veranderen, maar heb je ook al geprobeerd niet te veranderen? Dat gaat je namelijk de rust geven die je lichaam nodig heeft. Hier valt natuurlijk nog veel meer over te zeggen. Maar waar het op neer komt is dat je soms even moet omdenken om bij de oplossing uit te komen, en wij kunnen je daar bij helpen.