Visie

Welkom

Mijn naam is Ruben, ik ben eigenaar van Massagepraktijk Homminga. Als fysiotherapeut heb ik mensen behandeld met de meest uiteenlopende klachtenpatronen. Van patiënten met een geamputeerd been tot patiënten die af en toe last van de rug hebben. Na verloop van tijd begon mij iets op te vallen. Iets wat ik nu ontzettend belangrijk ben gaan vinden omdat het fantastische resultaten geeft.

Profielfoto

Niet tevreden met de status quo

Vaak was ik niet tevreden met de resultaten die ik behaalde. Ik had sterk het gevoel dat de patiënten die bij mij herstelden van hun klachten ook zonder mij wel zouden herstellen. Ik hielp ze er alleen bij, wat natuurlijk ook niet verkeerd is. Maar ik wilde meer. De patiënten die niet of maar amper herstelden, kon ik namelijk maar amper helpen. Ik was niet een slechte fysiotherapeut, maar wel een realistische.

Toen was er die ene vrouw, ongeveer 60 jaar oud. Ze lag op haar buik en ik behandelde haar rug toen ze begon te vertellen. Ze vertelde mij dat er een aantal maanden terug iemand vermoord is bij hun in het dorp. Sindsdien kijkt ze meer om zich heen en is ze angstig. Terwijl ze aan het praten was wilde ik haar onderbreken, want haar rug was zo ontzettend gespannen dat ik mijn behandeling niet kon voortzetten. Uit beleefdheid liet ik haar uitpraten en daarna kon de behandeling worden voortgezet.

De spieren spannen aan door een emotie?

Mede door deze gebeurtenis ben ik gaan nadenken over dit fenomeen. De spieren spannen aan door een emotie? Zou het kunnen dat deze vrouw haar spieren de hele dag een beetje aanspant? Kan het zijn dat de spieren hierdoor overbelast zijn? Zou dit de simpele oorzaak van haar rugpijn kunnen zijn?

Toen ik op deze manier begon te denken zag ik ineens een toename in herstel bij AL mijn patiënten. Ik hield op met de standaard fysiotherapeutische behandelingen. Ik hield op met oefeningen, met gewrichtsmobilisaties en met houdingscorrecties. De resultaten werden niet slechter, ze werden eerder beter.

Toen kwam ik er achter dat ik eigenlijk niet meer binnen de fysiotherapie paste. Ik was een masseur en soort van psycholoog geworden. Therapeutische massage, zo zou je het kunnen noemen. Maar dat klinkt weer zo zwaar. Want vaak maken we gewoon een ontspannen praatje en hebben de patiënt en ik het samen over zijn/haar leven.

Visie inzicht

Visie

Zonder enige kennis van bedrijfsvoering begon ik mijn eigen bedrijf en noemde het Massagepraktijk Homminga. Mijn visie ontwikkeld voortdurend. Op dit moment kan ik het zo samenvattend weergeven:

Het lichaam is heel hard aan het werk iemand te zijn die je eigenlijk helemaal niet bent. De spieren zijn daardoor onbewust en niet-functioneel de hele dag (en nacht) aan het aanspannen. Door overmatig gebruik en een gebrek aan (kwalitatieve) rust raken de spieren gespannen. Deze spierspanning geeft vervolgens het pijnsignaal waar je last van hebt. Door het losmaken van de spieren waar je last van hebt stimuleren we de doorbloeding en gaan we de spierspanning en de pijn tegen. Echter, deze spierspanning is niet zomaar gekomen. Ik help je op een coachende wijze ook de oorzaak van de spierspanning uit je leven te verwijderen.

Antwoord op de meest gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij, neem gerust contact op.

Ik heb al jarenlang pijn. Ik ben al bij twintig behandelaars geweest, kan hier nog wat aan gedaan worden?

Ja! Geef niet op. De pijn kan soms al zo lang aanwezig zijn dat het als ‘gewoon’ voelt. Het is echter alles behalve gewoon. Het is goed mogelijk hier verbetering in te gaan zien. Je bent niet de eerste. Lees op de homepage de verhalen van anderen.

Ik heb een aandoening waar niks meer aan gedaan kan worden, kun je dan wel wat voor mij doen?

Medisch gezien zijn veel aandoeningen inderdaad niet te genezen. Toch kan er naast deze aandoening sprake zijn van spierspanning waar we dan wel weer heel veel mee kunnen. Vaak worden alle symptomen gelinkt aan de aandoening, maar juist wanneer je een aandoening hebt, heb je een goede reden om spierspanning te ontwikkelen.

Ik weet dat mijn pijn uit stress voortkomt, maar ik ben nou eenmaal gestrest en heb alles al geprobeerd om anders te worden. Is er nog hoop voor mij?

Ik begrijp dat je moedeloos kan worden als je al eerder hebt geprobeerd uit die put te komen. Waarom zou het dan nu wel werken? Als je hiermee zit, dan wil ik je de volgende vraag stellen: Je hebt al geprobeerd te veranderen, maar heb je ook al geprobeerd niet te veranderen? Het lichaam is namelijk heel hard aan het werk iemand te zijn die je realistisch gezien nu helemaal niet bent.

Sluit Menu