Whiplash behandeling

Na een auto ongeluk of vergelijkbaar trauma kan er een whiplash worden vastgesteld. Dit is een algemene term voor het verrekken van de nek. Een sterke beweging van de nek ten opzichte van een nauwelijks bewegende romp.  Dit gaat vaak vanzelf weer over, maar als dat niet het geval is dat ontzettend vervelend! Dan is er gelukkig een effectieve whiplash behandeling!

Whiplash behandeling slaat vaak niet aan

De whiplash behandeling is voor veel therapeuten erg complex. Voor ons is dat niet het geval. In alle cliënten die wij behandeld hebben zaten simpelweg bepaalde nekspieren vast. Door deze op de juiste manier los te maken kwam er onmiddellijk verbetering. Het is natuurlijk mogelijk dat er meer aan de hand is dan slechts spierspanning in de nek, maar dat is erg zeldzaam in onze ervaring. Ook wanneer men met enge diagnoses komt of al 10 jaar last heeft zien wij vrijwel altijd goede resultaten.

whiplash behandeling

Geen schade, maar toch last?

Vaak horen wij van onze cliënten dat ze al flink door de medische molen heen zijn geweest. En dat er na foto’s en onderzoeken geen schade aan de nek blijkt te zijn. Toch is er pijn! Ben ík dan gek?
Nee, absoluut niet. Als je pijn hebt is er gewoon iets aan de hand. Laat je niet aanpraten dat het in je hoofd zit. Een term die gebruikt word is centrale sensitisatie. Dit speelt wellicht een hele kleine rol, maar daar is het absoluut niet mee af te doen!
Ook wanneer er wel iets is vastgesteld zoals artrose/slijtage zien we vrijwel altijd dat de oorzaak van de pijn uit de spieren komt.

Hoe kom ik van mijn klachten af?

Voor een effectieve whiplash behandeling is het van belang dat er onderzocht wordt welke spieren vast zitten en deze met een geschikte intensiteit losgemaakt worden. Daarnaast is het belangrijk de reden te analyseren waarom de spieren gespannen zijn gebleven na het whiplash “trauma”. Spieren raken gespannen door vaak en langdurig onbewust aanspannen. Dat gaat heel subtiel. Niemand staat er boven. Redenen kunnen zijn:
  • Er is onzekerheid over de oorsprong van de pijnklachten en daarom bewegingsangst. Voor de zekerheid maar voorzichtig zijn. 
  • Stress om andere zaken waarbij de nekspieren veelvuldig worden aangespannen dag en nacht. Hierbij zien we vaak ook pijntjes in andere delen van het lichaam. Er was al een algeheel spierspanningsprobleem wat nu door het “trauma” uitvergroot is in de nekregio.
Wij kunnen je helpen! Kom snel langs. Je kunt online inplannen via onderstaande button. Of eerst nog meer lezen als je dat graag wil.